Izvor:
21.05.2019 u 07:36
0

MERKEL: NATO mora da se fokusira na osiguranje vlastite teritorije!

Vojni savez NATO mora da se usredsredi na osiguranje vlastite teritorije, a ne samo na strane misije, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel tokom posete tenkovskoj brigadi Bundesvera u severnoj Nemačkoj.

Bila je to prva kancelarkina poseta za sedam godina najvećoj nemačkoj bazi u Minsteru, gde je smešteno više od 5.000 vojnika.

Angela Merkel istakla je da je obezbeđivanje sopstvene teritorije ponovo postalo "važan zadatak".

Ona je takođe obećala Bundesveru sredstva za zadatke NATO-a, prenose nemački mediji.

Merkelova se na osvrnula i na politički značaj Snaga veoma visoke sptremnosti (VJTF) koje je NATO osnovao 2015. kao direktan odgovor na sukob u istočnoj Ukrajini i potencijalnu rusku agresiju na istočnim granicama Alijanse.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter