Izvor:
15.05.2019 u 06:44
0

PUTIN POMPEU: Nadam se obnovi rusko-američkih odnosa!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je juče, u razgovoru sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom u Sočiju, da se nada da se razvijaju uslovi za obnovu odnosa dve zemlje.

Putin je podsetio da je pre nekoliko dana razgovarao telefonom s predsednikom SAD Donaldom Trampom i istakao da je stekao utisak da je on posvećen obnovi rusko-američkih odnosa i kontakata, kao i zajedničkom rešavanju pitanja od obostranog interesa.

Što se nas tiče, mi smo u više navrata rekli da bismo i mi voleli da u potpunosti obnovimo odnose. Nadam se da se uslovi koji su za to neophodni sada razvijaju – rekao je Putin.

Ruski predsednik smatra da Moskva i Vašington mogu da održavaju dijalog o pitanju stabilnosti na energetskim tržištima.

Znamo da SAD postaju i već su postale najveći proizvođač nafte. U tom smislu, imamo mnogo toga da razgovaramo u smislu stabilnosti na globalnim energetskim tržištima – rekao je Putin.

Govoreći o izveštaju američkog specijalnog tužioca Roberta Malera o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine, on je ocenio da je izveštaj objektivan i da je potvrdio da nije bilo dosluha između Rusije i aktuelne američke administracije.

Uprkos egzotičnosti rada komisije Malera, moramo mu odati priznanje. On je, generalno, sproveo nepristrasnu istragu i potvrdio je da nema nikakvih tragova niti bilo kakvog dosluha između Rusije i sadašnje administracije – rekao je Puti,n dodajući da je Rusija od početka odbacivale optužbe o mešanju u američke izbore kao krajnju besmislicu.

Sastanak Putina, Pompea i šefa ruske diplomatija održan je u letnjoj rezidenciji ruskog predsednika Bočarov Ručej u Sočiju.

U razgovoru su učestvovali i savetnik Kremlja Jurij Ušakov i direktor Spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije Sergej Nariškin.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter