Izvor:
23.04.2019 u 19:55
0

PREMIJER ŠRI LANKE: Još ima onih s eksplozivom koji su u bekstvu!

Premijer Šri Lanke Ranil Vikremesinge potvrdio je, povodom samoubilačkih bombaških napada na crkve i hotele u kojima je na katolički Uskrs ubijeno više od 300 ljudi, da u toj azijskoj zemlji i dalje postoji aktivna pretnja.

Si-En-En" prenosi da je Vikremesinge, na pitanje na današnjoj konferenciji za medije o toj pretnji, kazao da su "ljudi s eksplozivom i dalje u bekstvu.

Premijer je rekao da ne zna koliko je osoba u bekstvu.

Predsednik Šri Lanke Maitripala Sirisena izjavio je takođe danas da očekuje smene čelnika odbrambenih snaga te zemlje u naredna 24 časa, pošto nisu uspeli da spreče napade bombaša samoubica u kojima je ubijeno više od 300 ljudi, uprkos činjenici da su imali informacije da će se napadi desiti.

– U potpunosti ću restruktuirati policiju i bezbednosne snage u narednim nedeljama. Očekujem smene šefova odbrambenog establišmenta u roku od 24 časa – poručio je Sirisena, prenosi Rojters.

Navodi se da je on to saopštio u obraćanju naciji koje je prenošeno na nacionalnoj televiziji.

– Bezbednosni zvaničnici koji su dobili obaveštajni izveštaj od strane zemlje nisu to podelili sa mnom. Trebalo je reagovati na odgovarajući način. Odlučio sam da preduzmem stroge mere protiv ovih zvaničnika – kazao je Sirisena.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@RW_UNP

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter