Izvor:
01.10.2016 u 16:39
0

ZBOG ZAVERENIČKE DELATNOSTI: Uhapšeno 15 zaposlenih na univerzitetu!

Turske vlasti su danas privele 15 zaposlenih na Univerzitetu u Izmiru, jednom od najstarijih u Turskoj, u sklopu čistke navodnih pristalica muslimanskog vođe Fetulaha Gulena, kojeg vlasti optužuju da je organizovao neuspeli pokušaj puča sredinom jula.

Prethodno su izdati nalozi za hapšenje 23 zaposlena na Univerzitetu Ege u Izmiru, među kojima ima i profesora, a osam njih je i dalje u bekstvu, objavila je turska agencija Anadolija, a preneo Frans Pres.

Vlasti ih sumnjiče za povezanost sa Gulenom, koji živi u SAD, a zvanična Ankara ga optužuje da je organizovao puč u nameri da svrgne sa vlasti predsednika države Redžepa Tajipa Erdogana. Gulen te optužbe negira.

Neki od privedenih su optuženi da su koristili tajni sistem za slanje poruka, nazvan "Bilok", a za kojeg turske vlasti navode da su ga osmislili pučisti kako bi razmenjivali tajne poruke.

Nakon puča, posle čega je uvedeno vanredno stanje, u Turskoj je uhapšeno oko 32.000 ljudi, što je podiglo tenzije između te zemlje i Evropske unije.

Među uhapšenima su najviši turski generali, optuženi za organizaciju puča, ali i ljudi iz svih sfera, počev od magnata u pekarstvu, preko novinara, pa sve do fudbalera.

Tanjug
Foto: Twitter/BeenVerified.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter