Izvor:
06.05.2016 u 00:57
0

PALMIRA: Ruski stručnjaci uklonili mine u sirijskom gradu

palmira

Ruski stručnjaci uklonili su mine na površini od 825 hektara u Palmiri, drevnom sirijskom gradu koji je 10 meseci držala Islamska država, izjavio je danas predstavnik grupe vojnih inženjera Jurij Stavicki.

Nakon uklanjanje mina u Palmiri, ruski demineri prelaze na čišćenje stambenih oblasti u gradu, prenosi Tass.

– Ukupno smo očistili od mina 825 hektara u gradu, 8.500 zgrada i objekata, pronašli smo i uništili oko 18.000 eksplozivnih naprava – rekao je Stavicki.

On je dodao da ta grupa inženjera obučava sirijske kolege da koriste rusku opremu i instrumente za pronalaženje i uništavanje mina.

– Mi smo ih uputili kako se koristi naša oprema za otkrivanje eksplozivnih naprava kao i zaštitna oprema, za koje se pokazalo da su izuzetno efikasni – rekao je šef ruske grupe vojnih inženjera.

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter