Izvor:
22.02.2019 u 08:06
0

VENECUELA: Maduro zatvara granice, Rusija izrazila solidarnost s prijateljskim venecuelanskim narodom!

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov sastao se juče u Moskvi sa zamenikom ministra spoljnih poslova Venecuele Ivanom Hilom sa kojim je razmotrio trenutnu situaciju u Venecueli i izrazio podršku Rusije ideji nacionalnog dijaloga kako bi se prevazišla kriza u ovoj zemlji.

Ruska strana je izrazila solidarnost s prijateljskim venecuelanskim narodom, dajući čvrstu podršku politici vlade Venecuele u cilju sprečavanja destabilizacije u zemlji i podržala ideju da se održi nacionalni dijalog kako bi se prevazišle razlike u venecuelanskom društvu – navelo je rusko ministarstvo u izjavi.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro poručio je da će Venecuela zatvoriti granicu sa Brazilom, a da je uskoro moguće da će se slično postupiti i u slučaju granice sa Kolumbijom, pošto je vlada kategorična u odluci da ne dozvoli isporučivanje humanitarne pomoći na teritoriju te zemlje.

On je rekao da humanitarna pomoć koja se nalazi u kolumbijskom gradu Kukuti predstavlja "provokaciju".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter