Izvor:
15.09.2016 u 21:24
0

PODRŠKA OD ITALIJE: Matarela podržao proširenje EU zemljama Zapadnog Balkana

Italijanski predsednik Serđo Matarela potvrdio je snažnu podršku zemljama Zapadnog balkana za članstvo u EU, a posebno najvažnijim zemljama Zapadnog Balkana – Srbiji, Crnoj Gori i Albaniji, javila je agencija ANSA.

Matarela je na završetku skupa na kojem je učestvovalo deset šefova država EU, "United for Europe" u Sofiji, poručio da je "to potrebno" jer bi se time garantovao mir i stabilnost u regionu.

Treba slati pozitivne poruke” o tome da je put proširenja Evropske unije za Zapadni Balkan uvek otvoren s obzirom na to da ''progresivno proširenje – Evrope treba da se nastavi prema svim zemljama”, rekao je italijanski predsednik.

On je, kako javlja ANSA, time potvrdio snažnu podršku Italije zahtevima zemalja Zaadnog Balkana da postanu članice EU.

Desetorica su zaključila da ne treba "zatvarati vrata EU", naročito posle Bregzita, najvažnijim zemljama zapadnog Balkana kao što su Srbija, Crna Gora i Albanija.

Tanjug
Foto: gazzettadelmediterraneo.it

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter