Izvor:
10.09.2016 u 01:49
0

OVU SPIKERKU POSEBNO VOLI LIDER SEVERNE KOREJE: Ri Čun Hi je svetu danas saopštila VAŽNU VEST! (VIDEO)

Televizijska zvezda, spikerka državne televizije Severne Koreje Ri Čun-hi, uživa posebno poverenje nacionalnog lidera Kim Džong-una, zbog čega je zadužena za prezentovanje najvažnijih vesti, poput današnje o još jednoj nuklearnoj probi.

Ri Čun-hi je danas nosila ružičasto-crnu narodnu nošnju Severne Koreje dok je obaveštavala građane Pjongjanga, a i celog sveta, da je njena država sprovela test kojim je dokazano da poseduju bojevu glavu, koja je dovoljno laka da može da je ponese balistička raketa, prenosi AFP.

Iskusna spikerka pri čitanju važnih saopštenja koristi pune nazive poput "Demokratska Narodna Republika Severna Koreja je testirala bojevu glavu…".

Ova televizijska zvezda u svojim 70-im godinama, čita vesti kad god Severna Koreja želi da se pohvali najnovijim dostignućima, ili treba da se prenese važno saopštenje.

U tekstu pod nazivom "Šta znamo o Ri Čun-hi, najpoznatijoj ženi u Severnoj Koreji", Bi-Bi-Si navodi da je ona vesnik vesti poput nuklearnih proba, lansiranja raketa i upozorenja na "zlo sa Zapada".

Više od 40 godina traje njena karijera na Korejskoj centralnoj televiziji, ističe britanska agencija, dok "Južnokorejski Morning Post" navodi da je po zanimanju glumica.

Voli roze boju, posebno korejsku narodnu nošnju, ali je nosila crno kada je "uz puno emocija" prenosila vesti o smrti severnokorejskih lidera.

Ona je, naime, bila izabrana da objavi smrt osnivača Severne Koreje Kima Il-sunga, a potom i njegovog sina Kim Džong-ila.

Bi-Bi-Si, takođe, ocenjuje da je "dramatičnija od naših spikera", odnosno da plače, viče i drži duge monologe, ali da govori "izričitim tonom u diktatorskom stilu" kada prenosi poruke lidera Pjongjanga.

Južnokorejski list podseća da je bila u penziji do januara ove godine, kada se vratila na nacionalnu televiziju kako bi "entuzijastično objavila" da je Severna Koreja izvršila probu hidrogenske bombe.

Nedavno je, međutim, rekla u jednom dokumentarcu da želi da se povuče i posveti se obuci žena za posao spikera.

Tanjug
Foto: Twitter/ BBC News (World)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter