Izvor:
11.11.2018 u 15:04
0

PUTIN PORUČIO U PARIZU: Podržavam evropsku vojsku, očekujem pregovore sa SAD o nuklearnom sporazumu (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin smatra prirodnom želju EU da osigura svoju bezbednost sopstvenim snagama.

– Što se tiče alternativnih, evropskih Oružanih snaga, to nije moja ideja. Sada je predsednik Makron rehabilituje, ali o njoj mi je još govorio jedan od ranijih predsednika, Žak Širak. Međutim, i pre njega su bile takve ideje. U principu, Evropa je snažna ekonomska zajednica, jak ekonomski savez, i u celini potpuno je prirodno da oni žele nezavisnost u sferi odbrane i bezbednosti – prokomentarisao je Putin u intervjuu RT inicijativu francuskog lidera Emanuela Makrona o stvaranju evropske vojske.

On je naglasio da je to u celini pozitivan proces sa tačke gledišta jačanja višepolarnog sveta. "U tom smislu, mi i Francuska imamo isti stav u tome“, rekao je Putin.

On je dodao i da očekuje nastavak pregovaračkog procesa o Dogovoru o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

Kurir

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter