Izvor:
15.10.2018 u 05:28
0

DŽONSON: Britanija bi trebalo da se suprotstavi nasilnicima u Evropskoj uniji !

Britanija bi trebalo da se suprotstavi nasilnicima u Evropskoj uniji i izvrši pritisak da se postigne sporazum o slobodnoj trgovini, poput onog između Kanade i EU, poručio je bivši šef britanske diplomatije Boris Džonson povećavajući tako pritisak na britansku premijerku Terezu Mej zbog Bregzita.

Džonson je ocenio da su pregovori o Bregzitu ušli u "trenutak krize" i da bi Mej trebalo da promeni taktiku.

"Dođe trenutak kada moraš da se suprotstaviš nasilnicima. Nakon više od dve godine nemilosrdnog maltretiranja EU, vreme je da Britanija pruži otpor", naveo je Džonson.

Bivši šef britanske diplomatije smatra da postoji bolje rešenje, odnosno "super Kanada" sporazum, koji podrazumeva da ne postoje tarife i kvote.

Iako je manje od šest meseci ostalo od izlaska Britanije iz EU, tokom najnovije runde pregovora u Briselu nije postignut dogovor o uslovima izlaska Britanije iz Unije, a pregovarači EU i Britanije privremeno su prekinuli pregovore do sredine nedelje.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter