Izvor:
15.10.2018 u 05:24
0

MUN: Kim iskren u vezi nuklearnog oružja!

Severnokorejski lider Kim Džong-un je iskren i zaista želi da odustane od nuklearnog oružja, izjavio je predsednik Južne Koreje Mun Džae-in, navodeći da bi međunarodna zajednica zbog toga trebalo da ga nagradi.

"Ove godine sam satima razgovarao sa Kimom. Ti sastanci su me uverili da je on doneo stratešku odluku da odustane od nuklearnog oružja", rekao je Mun u intervjuu za francuski "Figaro" uoči posete Parizu.

Pjongjang ove godine obustavio nuklearna i raketna testiranja, ali da nije ispunio obećanje i dozvolio međunarodnu inspekciju demontiranog poligona Pungje-ri u maju.

Mun, međutim, tvrdi da je Kim "iskren, smiren i učtiv", kao i da se "oseća frustrirano zbog nepoverenja međunarodne zajednice".

"Sada je vreme da se odgovori na te napore… Moramo uveriti Kim Džong-una da je doneo ispravnu odluku povodom denuklearizacije i da ga pratimo u njegovoj želji za trajnim mirom", kazao je Mun.

Mun će se u ponedeljak sastati sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter