Izvor:
14.10.2018 u 20:50
0

Salvini odgovara na kritike zbog premeštanja migranata!

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini branio je danas svoju odluku da se stotine migranata premesti iz opštine Riače, na jugu Italije, koji mnogi smatraju modelom uspešne integracije, dok ga opozicija optužuje za rasizam.

Italijanski mediji javili su da je Salvini izdao dekret 9. oktobra da projekti javnih radova u pružanju ugostiteljstva migrantima u Riačeu, u gradu Ređo di Kalabrija, moraju da se završe i da se migranti premeste z tog mesta.

Opoziciona Demokratska partija njegovu naredbu nazvala je "deportacijom", a Salvini je na svom nalogu na Tviteru objavio da je

istraga o javnoj potrošnji u Riačeu počela u vreme prethodne vlade, kada su demokrate bile na njenom čelu.

Salvini je rekao da je njegova odluka neophodna kako bi se prestalo sa zloupotrebom fondova, koje je prethodna vlada učinila dostupnim gradu za njegove projekte za smeštaj i integraciju migranata, prenosi Rojters.

"Ne možemo da tolerišemo nepravilnosti u korišćenju javnog novca, čak ni pod izgovorom njegovog trošenja za migrante", naveo je Salvini.

Predsednik opštine Riače Domeniko Lukano završio je u kućnom pritvoru ranije ovog meseca u okviru istrage o izdvajanju pola miliona evra za javne fondove za smeštaj izbeglica i tražilaca azila.

Lukano je negirao optužbe da je pružao pomoć u nelegalnoj imigraciji.

U međuvremenu, demokrate su pozvale na proteste širom zemlje zbog Salvinijevog dekreta.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter