Izvor:
01.09.2016 u 16:59
0

NEMCI NIŠTA NE PREPUŠTAJU SLUČAJU: Vojska obučava sirijske izbeglice za OBNOVU SIRIJE!

Nemačka vojska započinje pilot projekat obuke sirijskih izbeglica za nevojne veštine koje bi jednog dana mogle da im pomognu u obnovi te zemlje, u nadi da će jednog dana moći da se vrate u Siriju.

Nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lajen i šef agencije za zapošljavanje Frank-Jirgen Vajze zvanično su danas potpisali sporazum o ovom projektu, mada je obuka počela početkom nedelje.

Tokom 12 nedelja, vojni eksperti će podučavati 120 izbeglica iz oblasti inženjerstva, izgradnje, saniteta i drugih veština u tri jednomesečna kursa.

Fon der Lajen je rekla da će za eventualnu obnovu Sirije biti potrebno "više od pukog kamenja, biće potrebni ljudi od poverenja i sa različitim veštinama", prenosi AP.

Čak i ako izbeglice ne odluče da se vrate u Siriju, ovaj program će im pomoći da steknu veštine koje su im potrebne za rad u Nemačkoj, rekla je ona.

Izvor:Tanjug
Foto:Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter