Izvor:
28.08.2016 u 23:30
0

KONAČNO PAO DOGOVOR? Nova vlada na pomolu, posle osmomesečne blokade!

Konzervativna Narodna partija u Španiji premijera u tehničkoj vladi Marijana Rahoja sklopila je danas dogovor sa manjom liberalnom partijom Sijudadanos, čime je otvorena mogućnost da se izbegne treći krug izbora i prekid osmomešečnog političkog zastoja u zemlji.

Sporazum sadrži paket od 150 reformskih predloga Sijudadanosa kojim će biti omogućeno da 32 poslanika glasaju za Rahoja na sednici parlamenta zakazanoj za 31. avgust.

Uz podršku Sijudadanosa Rahoj bi imao 170 glasova, ali je još daleko od većine u parlamentu koji broji 350 mesta, prenosi AP.

Obe partije sada pojačavaju pritisak na Socijalističku partiju, drugu po veličini sa 85 mesta u parlamentu, da se pridruže glasanju za Rahoja i izbegnu treći krug izbora koji bi bili održani na Božić.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter