Izvor:
28.08.2016 u 20:48
0

BUDALE NA KUB: Piloti – šljokare hteli mortus pijani da prevezu putnički avion, pa uhapšeni!

Dva pilota su uhapšena u Škotskoj pod sumnjom da su pod uticajem alkohola preuzeli putnički avion na letu za SAD, saopštila je danas škotska policija.

Piloti su privedeni na aerodromu u Glazgovu pre poletanja za Nju Džersi, prenosi AFP.

Nakon što je prijavljena sumnja da su piloti pod dejstvom alkohola, oko 9 sati ujutru, nadležni u aviokompaniji su zamenili posadu zbog čega je i let, sa 141 putnikom, kasnio.

– Dva muškarca, starosti 35 i 45 godina su uhapšeni i trenutno se nalaze u policijskom pritvoru zbog sumnje da su počinili dela ugrožavanja bezbednosti saobraćaja – navodi se u saopštenju škotske policije.

Portparol nadležne kompanije Junajted Erlajnsa je saopštio da su "dvojica pilota suspendovana iz službe kao i da su pod zabranom letenja" i dodao da kompanija "sarađuje sa vlastima i sprovodi sopstvenu istragu sa ciljem bezbednosti putnika".

Hapšenje je usledilo mesec dana nakon što su uhapšena dva kanadska pilota koji su se, takođe pod uticajem alkohola, spremali da preuzmu avion na letu iz Glazgova za Toronto. Sudski spor protiv njih je u toku, a piloti se, nakon plaćene kaucije, brane sa slobode.

Tanjug
Foto: Twitter/Have2SeeThis

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter