Izvor:
26.08.2016 u 20:31
0

SASTANAK LAVROV – KERI: Da li je na pomolu dogovor o Siriji?

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri počeli su razgovore u ženevskom hotelu „Predsednik Vilson“. Glavna tema razgovora je uspostavljanje koordinacije Rusije i SAD u borbi protiv terorista u Siriji.

Za sada je nejasno da li će sastanak biti krunisan izradom dokumenta, ali ovoj rundi konsultacija prethodio je aktivan posao diplomata i vojnih zvaničnika dve zemlje. U okviru sirijske teme razmatraju se i humanitarna situacija oko Alepa, održavanje režima prekida vatre i uspostavljanje političkog procesa. Nije isključeno da će se govoriti i o operacijama Turske u blizini tursko-sirijske granice. Osim toga, ministri će razmotriti situaciju u Ukrajini i pitanja bilateralnih odnosa. Deo grada u kojem se nalazi hotel „Predsednik Vilson“ od jutra je delimično okružen policijom i pripadnicima službe bezbednosti.

Sputnjik
Foto: Twitter/AleksKhlebnikov

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter