Izvor:
26.08.2016 u 19:57
0

ŠTA LI SE TO SPREMA? Sve ruske trupe u PUNOJ BORBENOJ GOTOVOSTI!

Pregrupisavanje i premeštanje trupa ruske vojske na nepoznate poligone i operativne aerodrome sprovodi se u okviru iznenadne provere ruskih oružanih snaga, saopštilo je Odeljenje za informacije i masovne komunikacije Ministarstva odbrane Rusije.

– Jedinice koje su angažovane u iznenadnoj proveri Zapadnog, Centralnog i Južnog vojnog okruga, Severne flote, Vazdušno-kosmičkih snaga i padobransko-desantnih trupa, ispunjavaju zadatke pregrupisavanja trupa i premeštanja avijacije na nepoznate poligone i operativne aerodrome koji se nalaze na značajnoj udaljenosti od mesta stalnog raspoređivanja“, navodi se u saopštenju.

– Za prebacivanje trupa koriste se letelice vojno-transportne avijacije i vojni železnički ešaloni. Prema podacima Ministarstva odbrane, posebne jedinice izvode pregrupisavanje kombinovanim načinom morskim, železničkim i vazdušnim saobraćajem u dužini od više od dve hiljade kilometara, marševima dugim 550 kilometara i kasnijim vraćanjem u svoja mesta stalnog raspoređivanja po završetku vežbe. Više od 15 brodova Crnomorske flote i više od 10 brodova Kaspijske flote isplovilo je u okviru te iznenadne provere borbene gotovosti – dodaje se u saopštenju.
Među njima su fregata „Admiral Grigorivič“, raketni brodovi „Samum“ i „Miraž“, patrolni brod „Smetljivi“, mali protivpodmornički brodovi „Aleksandrovec“ i „Kasimov“, raketni čamci, brodovi za razminiranje, veliki desantni brodovi „Nikolaj Filjčenkov“, „Azov“, „Jamal“, „Cezar Kunikov“ i „Saratov“.

– Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je saopštenje o odluci vrhovnog komandanta zemlje Vladimira Putina o novoj iznenadnoj proveri borbene gotovosti Oružanih snaga, koja obuhvata Južni, Zapadni i Centralni okrug, kao i Severnu flotu, Vazdušno-kosmičke snage i Vojno-desantne snage – saopštio je ruski ministar odbrane general Sergej Šojgu.

Sputnjik
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter