Izvor:
26.08.2016 u 15:25
0

POSLE USVAJANJA RIGOROZNOG ZAKONA: Rudari NA SMRT pretukli MINISTRA!

Bolivijski rudari, koji štrajkuju, oteli su i na smrt pretukli zamenika ministra unutrašnjih poslova Rodolfa Iljanesa koji je otišao u oblast Panduro da smiri tenzije izazvane zakonima koji se tiču rudarstva, saopštili su zvaničnici.

Ministar Karlos Romero je rekao da je Iljanes "kukavički i brutalno" ubijen i zatražio da njegovo telo bude predato vlastima.

Ministar odbrane Rejmi Fereira je za tv stanicu "Red Uno" izjavio da je Iljanes "divljački pretučen" na smrt, prenela je agencija AP.

Iljanes je ubijen nakon što je dvoje demonstranata poginulo u sukobima sa policijom, što je samo pojačalo tenzije oko štrajka. On je otišao u Panduro, 130 kilometara južno od La Paza, da bi započeo dijalog sa rudarima, koji od ponedeljka u znak protesta blokiraju autoput.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter