Izvor:
17.06.2018 u 10:43
0

DRAMA NA JADRANU: Turski teretni brod tone kod ostrva Jabuka!

U arhipelagu hrvatskog ostrva Jabuka rano jutros dogodila se havarija na turskom teretnom brodu "Haksa" usled prodora mora u mašinske prostorije, objavilo je Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture Hrvatske.

Saopšteno je da je pokrenuta spasilačka akcija u koordinaciji hrvatske i italijanske centrale za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, tokom koje je posada evakuisana i niko nije povređen.

Navodi se da na poziciji havarije trenutno nije uočeno zagađenje mora, ali da je s obzirom da turski brod prevozi 3.000 metričnih tona sinter magnezita, a u brodskim skladištima ima oko 70 tona pogonskog goriva i maziva, nadležna Uprava bezbednosti plovidbe Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture pokrenula je sve protokole u cilju sprečavanja i saniranja.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter