Izvor:
02.05.2016 u 14:09
0

SRPSKO STRADANJE: Obeležena GODIŠNJICA operacije BLJESAK

Služenjem parastosa, polaganjem venaca na spomen ploču i spuštanjem cveća u reku Savu, u Gradišci je u nedelju obeležena 21 godina od srpskog stradanja u hrvatskoj operaciji "Bljesak" na zapadnu Slavoniju, u kojoj je ubijeno ili nestalo 283 Srba.

Ministar rada Republike Srpske Milenko Savanović rekao je da srpski političari moraju biti svesni svoje istorije i ne dozvoliti da se Srbima ponovi istorija 20. veka.

On je naveo da su dešavanja od pre 21 godinu "završnica ustaške ideologije proterivanja srpskog življa sa prostora Hrvatske koji je započet tokom Drugog svetskog rata", prenosi RTRS.

Savanović je naglasio da će Vlada Srpske i dalje nastojati da pomogne ljudima iz zapadne Slavonije koji su morali da napuste svoja ognjišta.

Predsednik udruženja prognanih Srba Zapadna Slavonija Krsto Žarković, istakao je da je u predratnom periodu u zapadnoj Slavoniji bilo oko 121.000 Srba, a danas jedva da ih živi oko 17.000.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter