Izvor:
21.06.2016 u 03:59
0

SKOPLJE: Najmasovniji antivladini PROTESTI do sada!

U Skoplju su i večeras održani antivladini protesti pristalica "šarene revolucije", koji su prema tvrdnjama makedonskih medija, najmasovniji dosad.

Makedonski portal Plusinfo navodi da se u Skoplju okupilo desetine hiljada ljudi. "Ne gine vam zatvor", uzvikivali su demonstranti ispred zgrade Sobranja.

Prethodno su na zgradu Ministarstva pravde bacili boju, a prozore zasuli kamenicama.

Protest je, kao i inače, počeo ispred zgrade Specijalnog javnog tužilaštva u znak podrške radu te institucije, a održan je nakon isteka "ultimatuma", 18. juna, koji su "šareni revolucionari" dali Ustavnom sudu da se izjasni o ustavnosti Specijalnog javnog tužilaštva.

Oni su ponovili zahteve da Ustavni sud donese odluku o ustavnosti osnivanja Kancelarije specijalnog tužilaštva, da se formira privremena vlada, da se civilni sektor uključi u bilo kakve buduće pregovore i da makedonski predsednik Ðorđe Ivanov podnese neopozivu ostavku.

Protesti su počeli 12. aprila posle odluke Ivanova o aboliciji državnih i partijskih funkcionera umešanih u aferu "Prisluškivanje", koju je kasnije poništio.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/proletnav

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter