Izvor:
18.06.2016 u 01:46
0

Crna Gora usvojila rezoluciju o NATO

Poslanici crnogorskog parlamenta su sa 48 glasova "za" i 26 protiv, danas usvojili Rezoluciju o podršci integraciji Crne Gore u NATO. Glasalo je 74 poslanika, uzdržanih nije bilo.

Rezolucijom se potvrđuje čvrsto opredeljenje da država postane deo evropske i evroatlantske zajednice, prenosi RTCG. Predlog rezolucije, podneli su poslanici Demokratske partije socijalista, Pozitivne Crne Gore, Socijaldemokrata, Liberalne partije i manjinskih stranaka.

Poslanik Luiđ Škrelja iz DPS-a istakao je da je članstvo u NATO garant da je neka zemlja stabilno područje za plasman stranog kapitala.

"Zato svaka zemlja ima pretpostavke za brz ekonomski razvoj. Širenje NATO-a je odgovor zemalja demokratskog svijeta na izazove novog vremena", rekao je Škrelja u parlamentu.

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović sigurna je da će Crna Gora ući u NATO.

"Crna Gora mora ući u NATO. Verujem da ova rezolucija, koja je jednom bila u parlamentu, možda nije trebalo da se nađe u klupama, osim ako nije trebalo aktivirati nove podele. Verujem da nije intencija ovih podela da se razmišlja da se o ovome odlučuje na referendumu, jer se o ovome neće odlučivati na referendumu", smatra Vuksanović.

Ona je istakla da su poslanici predstavnici naroda, navodeći da ipak svaki građanin ima pravo da veruje u nešto.

Dodala je da da ne želi da ulazi u nečiji stav ali da onima koji su protiv članstva u NATO želi da kaže da se ulaskom u alijansu stavlja kruna na nezavisnu Crnu Goru.

Miloš Konatar iz Građanskog pokreta URA kazao je da taj savez apsolutno podržava članstvo Crne Gore u NATO, navodeći kako oko toga nema ničeg spornog.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/VladaCG

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter