Izvor:
17.06.2016 u 20:52
0

PREDSEDNICA ODLUČILA: Hrvatska ide na prevremene parlamentarne izbore

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović saopštila je da će u Hrvatskoj biti organizovani prevremeni parlamentarni izbori, nako što je u četvrtak opozivan premijer Tihomir Orešković. Ona je od jutros imala konsultacije sa predstavnicima poslaničkih klubova u Saboru, a nakon toga novinarima je rekla da je većina njih bila za raspuštanje parlamenta.

Izbori će biti održani u najkraćem roku od 30, a najdužem 60 dana od dana raspuštanja Sabora. Inače, nakon konsultacija većina predstavnika poslaničkih klubova izjasnila se da bi najbolji tajming za raspisivanje prevremenih izbora bio početkom septembra.

O raspuštanju Sabora u parlamentu će se raspravljati u ponedeljak u podne, a novi izbori će najverovatnije biti održani u 4. ili 11. septembra. Šef HDZ-a Tomislav Karamarko je novinarima, nakon razgovora sa predsednicom, rekao da "igra" za tu stranku još nije gotova.

Rekli smo da mi imamo našeg kandidata za mandatara i da ćemo pokušati preokrenuti ovu priču od 82 potpisa koji su iniciranje jednog postupka, ali u tom vremenu ćemo još uvek pregovarati s ljudima s kojima smo već počeli. Nama su izbori najneprihvatljiviji zbog gubljenja vremena i troškova. Ako to bude neminovno prihvati ćemo – pecizan je Karamarko.

Na insistiranje novinara da li će on biti na čelu HDZ-a na narednim izborima, Karamarko nije dao jasan odgovor.

To ćete prepustiti meni, ja ću kao odgovoran čovek znati što treba da se uradi. Znam verifikovati ono što sam dobro napravio, znaću verifikovati i ono što sam loše napravio – rekao je Karamarko.

Što se tiče raspuštanja Sabora, Karamarko kaže da su bitni glasovi, a ne sami potpisi.

– S nekima kojima smo razgovarali i koji su rekli da neće potpisati na kraju jesu. Mogu se i opet predomisliti – rekao je Karamarko koji tvrdi da će se do zadnjeg truditi da prekomponuje vladu.

Osvrnuvši se na izjavu Karamarka koji očito ne odustaje od prekomponvanja vlade, lider SDP-a Zoran Milanović je rekao:

Ne znam kako da protumačim tu izjavu osim zbunjenošću. Ovo je novi moment.

Tanjug
️️️️️️Foto: Twitter/NCYIGIT1907© ‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter