Izvor:
06.06.2016 u 23:20
0

IVANOV POTVRDIO: Poništava se odluka o ABOLICIJI, verujem da sledi NACIONALNO POMIRENJE!

Makedonski predsednik Ðorđe Ivanov odlučio je da poništi odluku o abolicije svih 56 državnih i partijskih funkcionera umešanih u aferu "Prisluškivanje", koju je doneo 12. aprila.

Pod pritiskom građanskih protesta i međunarodne zajednice makedonski predsednik Ðorđe Ivanov povukao je 28. maja odluku o aboliciji za 22 od 56 državnih i partijskih funkcionera umešanih u pomenutu aferu.

U saopštenju predsednika se navodi da su građani u poslednjih deset dana bili svedoci različitih interpretacija odluke o delimičnom povlačenju abolicije što je, po njegovim rečima, polarizovalo političku scenu i doprinelo sticanju sitnih dnevno političkih poena.

Ivanov je uveren da će ova njegova odluka doprineti nacionalnom pomirenju i ponuditi izlaz iz političke krize u kojoj se makedonija nalazi gotovo godinu dana.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitteer/ANADOLU AGENCY (AL)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter