Izvor:
06.06.2016 u 14:18
0

U RUMUNIJI NA IZBORIMA POBEDILE SOCIJALDEMOKRATE: Evo šta će to promeniti!

Na lokalnim izborima u Rumuniju, prema prvim anketama sa glasačkih mesta, pobedila je levičarska Socijaldemokratska partija sa 37,5 odsto osvojenih glasova.

Liberali su, prema anketi, na drugom mestu sa 28 odsto glasova, preneo je Rojters.Izbori u Rumuniji, prema ocenama analitičara, protiču u senci korupcionaških skandala koji su pre šest meseci i doveli do pada vlade.

Oni su takođe prvi test za rumunske vlasti posle katastrofalnog požara 30. oktobra prošle godine u noćnom klubu "Kolektiv" u Bukureštu, u kojem su poginule 64 osobe, a nakon kojeg je pala vlada bivšeg premijera Viktora Ponte, prenela je agencija AP.

Smatra se da su za požar odgovorni zvaničnici zaduženi za bezbednost, koji su ignorisali kršenja propisa o zaštiti od požara.Trenutno je u Rumuniji na vlasti privremena tehnokratska vlada.

Agencija AP podseća da su u Bukureštu bivši gradonačelnik i petorica od šest predsednika lokalnih opština, izabrani na izborima 2012. godine, u međuvremenu osuđeni zbog korupcije ili je u toku istraga po tim optužbama. Dvojica njih učestvuje i na ovim izborima.

Među gradonačelnicima 109 većih rumunskih gradova, njih 51 je ili osuđeno za korupciju ili je u togu istraga po tim navodima ili su proglašeni nepodobnima za obavljanje javne funkcije.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/rtv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter