Izvor:
31.05.2016 u 17:37
0

DRAMA U SLOVENAČKOJ POŠTI: Poštar pregazio psa u ROMSKOM NASELJU, a zatim je usledelo…

Najvećem romskom naselju u Sloveniji državna pošta je obustavila dostavu pošiljaki nakon fizičkog napada na poštara koji je u tom naselju slučajno pregazio psa.

"Pokušavamo da rešimo ovaj problem, ali posle napada na kolegu nijedan od naših poštara ne želi u naselje Žabjek", izjavio je za Slovenačku televiziju portparol Pošte Slovenije Roman Tavčar.

Pokušaji da se za dostavu pošte privremeno angažuje neko iz romske zajednice, nisu uspeli.

Romsko udruženje se boji da bi Rom poštar, za četiri sata podele pošte izgubio novčane naknade za nezaposlene i socijalnu pomoć koju treba da podeli kao i da bi izbor Roma značio diskriminaciju za ostale stanovnike.

Predsednik organizacije Roma južne Slovenije Bogdan Miklič tvrdi da je problem i u samim Romima koji ne bi hteli da im pisma i pakete nosi neko od "njihovih" jer međusobno nemaju poverenja.

Jedan od velikih problema u naselju je i veliki broj pasa lutalica koji plaše ne samo poštare i goste nego i same stanovnike naselja kod Novog Mesta.

"Psi lutalice ugrožavaju stanovnike Žabjeka i potrebna je nova akcija kako bi se pohvatali i odveli u azil", kazao je Miklič.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/Zurnal_24

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter