Izvor:
06.03.2017 u 22:30
0

BRIGA IH ZA ISTINU: Brojni propusti u istrazi o napadu na Vučića!

Zamenik predsednika komisije Borislav Bojić (SDS) je rekao da se "plaši da će ova istraga pasti u zaborav i da neće biti kažnjeni odgovorni za propuste u Srebrenici".

Zajednička Komisija za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH nije prihvatila izveštaj o radu nezavisnog odbora skupštine za 2016. godinu, navodeći niz propusta, posebno u vezi s istragom o napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića tokom komemoracije u Potočarima, u julu 2015.

Zamenik predsednika komisije Borislav Bojić (SDS) rekao je da je “za svaku osudu” to što do sada nema epiloga o napadu na premijera Vučića, preneli su sarajevski mediji.

Bojić je rekao da se “plaši da će ova istraga pasti u zaborav i da neće biti kažnjeni odgovorni za propuste u Srebrenici”.

Enes Obralija, zamenik predsednika Nezavisnog odbora koje je nezavisno telo policijskih struktura u BiH, rekao je da su se posle napada na Vučića u Potočarima obraćali Tužilaštvu BiH, Ministarstvu bezbednosti BiH, kao i da su pozivali direktore policijskih agencija na sastanke.

– Mi nemamo nijedan dokument iz Tužilaštva BiH da se protiv bilo koga od rukovodilaca ili zamenika rukovodilaca policijskih tela pokrenula istraga, što bi dovelo do našeg konkretnijeg delovanja – rekao je Obralija.

Prema njegovim rečima, Nezavisni odbor u vezi s tim slučajem nije više mogao uraditi, jer je iscrpeo sve mogućnosti.

Član komisije Šemsudin Mehmedović (SDA) rekao je da postoje problemi koji se odnose na zapošljavanje policijskih kadeta u Graničnoj policiji BiH i u Agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Prema njegovim rečima, intervjui se vode nezakonito i “nameštaju se tako da ih prođu podobni kandidati”.

– Zbog toga imamo situaciju da nam u Graničnoj policiji fali 300 policajaca što dovodi u pitanje rad pojednih graničnih prelaza – rekao je Mehmedović.

Zajednička komisija danas je jednoglasno prihvatila izveštaj vojnog parlamentarnog poverenika o stanju u Oružanim snagama BiH.

U tom izveštaju se ističe loša ishrana vojnika, neadekvatna opremljenost, starost vozila i veoma loše stanje u kasarnama.

Telegraf.rs
Foto: zoutube/printscreen, Flickr.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter