Izvor:
06.03.2017 u 21:35
0

Veličanje zločina: LEGENDARNI HRVATSKI VODITELJ GLUMI U FILMU O „OLUJI“

Nekadašnji voditelj hrvatskog izdanja kviza "Milioner" Tarik Filipović deo je glumačke ekipe koja snima film o ratnom zločincu Anti Gotovini. Glumac i voditelj koji je dobro poznat i u Srbiji tumačiće ulogu Davora Domazeta Loše, saradnika generala-zločinca i "vojnog stratega, obaveštajca, analitičara i penzionisanog admirala", kako ga opisuje "Jutarnji list".

Reč je o kapetanu fregate Jugoslavenske armije, načelnika Odseka obaveštajne analitike, Ureda za strateška istraživanja i Obaveštajne uprave Glavnog stožera Oružanih snaga Hrvatske. Domazet je najpoznatiji kao mozak nekoliko najvećih zločinačkih operacija poput "Oluje", "Bljeska", "operacija Južni potez"…

Snimanje filma i serije "General" podigli su veliku prašinu. Hrvati planiraju da od Gotovine u filmu naprave heroja i "branioca otadžbine", uprkos dugačkoj listi zločina koje je činio tokom svog života, naročito na ratištu devedesetih.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/Gotovina.jpg?m=1479400672

Gotovinu će glumiti Goran Višnjić, koji je ratnog zločinca posećivao i dok je bio zatvoren u Hagu, i to kako bi mu pružio podršku.

Gotovina je prvobitnom presudom Haškog suda dobio 24 godine zatvora zbog učešća u udruženom zločinačkom poduhvatu tokom proterivanja Srba i spaljivanja njihovih kuća i imanja. Odluka je bila jednoglasna.

Onda je odlukom dva prema jedan u žalbenom postupku oslobođen, a odluka veća kojim je predsedavao Teodor Meron smatra se najkontroverznijom od formiranja tog suda.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter