Izvor:
20.05.2016 u 02:51
0

PANIKA U SLOVENIJI: Prah u pismu poslatom predsedniku parlamenta nije antraks

Beli prah u pismu adresiranom na predsednika slovenačkog parlamenta Milana Brgleza nije sadržao antraks, objavljeno je danas nakon bakteriološke analize na Veterinarskom fakultetu u Ljubljani.

Zbog panike koje je pismo u ranim popodnevnim satima izazvalo u parlamentu bila je alarmirana policija koja je izolovala osobe u kontaktu s nepoznatom supstancom i zaštitila širi prostor oko parlamenta, ali se sve pokazalo kao lažna uzbuna, prenosi Hina.

U Sloveniji je proteklih godina bilo više slučajeva da su pošiljke s belim prahom za koje se sumnjalo da sadrže spore antraksa primale različite državne ustanove, opštinske uprave i sudovi, ali bi analize uvek pokazale da su u pitanju bile bezopasne supstance.

Policija do sada nije otkrivala ko su bili pošiljaoci i da li se radilo o neodgovornim pojedincima i neslanoj šali ili nečem ozbiljnijem, navodi Hina.

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter