Izvor: Tanjug
27.09.2020 u 19:15
0

OD SUTRA NOVE MERE: Komplikuje se situacija sa koronom u Crnoj Gori!

Građani su pozvani da što više borave u svojim kućama, da nose maske i održavaju fizičku distancu

Imajući u vidu izuzetno rasprostranjenu lokalnu transmisiju, veliki broj slučajeva u bolnicama i ogroman pritisak na zdravstveni sistem, Institut za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore predložio je Nacionalnom koordinacionom telu (NKT) za zarazne bolesti uvođenje dodatnih mera radi sprečavanja širenja novog korona virusa.

– Donete mere, čija primena počinje od sutra, obezbediće da već u prvoj polovini oktobra suzbijemo intezivno širenje epidemije i očuvamo zdravlje i živote stanovništva – navode iz IJZCG, a prenose crnogorski mediji.

– Lokalni krizni štabovi su se, uzimajući u obzir izuzetno nepovoljnu epidemiološku situaciju, obratili NKT-u sa predlogom preduzimanjem dodatnih mera u opštinama sa izuzetno visokom transmisijom – navodi se u saopštenju.

Oni apeluju na sve uticajne pojedince da pozovu na strogo pridržavanje donesenih mera i kažu da je ovo jedini način da se epidemija stavi pod kontrolu.

– Svesni smo ekonomske situacije i problema koji će nastati usled predloga ovakvih mera, ali je ovo zaista jedini način da pokušamo da stavimo pod kontrolu izuzetno tešku epidemiološku situaciju i pomognemo zdravstvenom sistemu da se održi na nogama – navodi se u saopštenju.

SAZNAJTE I OVO…

Azerbejdžan proglasio RATNO STANJE, Jermenija najavila korak posle kog bi bilo TEŠKO IZBEĆI OPŠTI RAT!

U SUKOB Jermenije i Azerbejdžana UMEŠAO SE NATO i uputio HITAN ZAHTEV!

DRAMA kod Kuršumlije: UHAPŠEN kosovski Albanac NAORUŽAN PUŠKOM i NOŽEM!

Požar na 11. spratu solitera na Novom Beogradu izazvala EKSPLOZIJA PLINSKE BOCE NA TERASI (VIDEO)

Tvrde da rade sve što rade i njihove kolege svuda u svetu, a u odnosu na širenje epidemije.

– Pozivamo vas da budemo složni, disciplinovani i odgovorni za sebe i svoje najbliže. Jedino tako možemo pomoći i sebi i medicinskim radnicima koji se natčovečanskim naporima bore za svaki ljudski život -kaže IJZ.

Iz Instituta su pozvali građane da što više borave u svojim kućama, da nose maske i održavaju fizičku distancu.

– Dragi građani, molimo vas da što više boravite u svojim kućama, da nosite maske i održavate fizičku distance. Ovaj naš apel upućujemo svim građanima Crne Gore, bez obzira na to je li u njihovim lokalnim sredinama veći ili manji nivo transmisije, jer svaka neodgovornost može dovesti do neželjenih posledica. Ovim putem želimo da se zahvalimo svim građanima koji su se sve vreme pridržavali preporučenih mera, kao i svima koji će to sad uraditi – zaključuju iz IJZ-a.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter