-2°C

Beograd

Photo: youtube

Izvor: tanjug

ODGOVORNOST: Dodik danas otvara pitanje Komšićeve odgovornosti

 Na današnjoj sednici Predsedništva BiH srpski član, Milorad Dodik, otvoriće pitanje odgovornosti aktuelnog predsedavajućeg,Željka Komšića, zbog prećutkivanja imenovanja novog stranog sudije Ustavnog suda BiH i važne prepiske sa predsednikom Evropskog suda za ljudska prava.

VUČIĆ SKRAĆUJE LISTU PARTNERA: Polovina kandidata biće nova lica

Komšić je drugoj dvojici članova prećutao da je u novembru dobio pismo od predsednika Evropskog suda za ljudska prava, Linos-Aleksandra Sicilijanosa, u kojem se traži mišljenje Predsedništva o imenovanju stranog sudije u Ustavni sud BiH.

Iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH,  je potvrđeno da su tek krajem januara saznali za imenovanje sudije Angelike Nusberger, zbog čega će biti pokrenuto pitanja Komšićeve odgovornosti.

OVO SU BILI ĐINĐIĆEVI PLANOVI! Srbija, RS i Crna Gora u jednoj srpskoj državi

Inače, ovo je prva sednica Predsedništva BiH nakon što je Narodna skupština Republike Srpske u ponedeljak usvojila Zaključke kojima predstavnike u zajedničkim institucijama države obavezuje da ne učestvuju u donošenju odluka dok ne bude donet zakon prema kojem u Ustavnom sudu BiH više neće biti stranih sudija.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar