Izvor:
12.05.2016 u 19:56
0

ZAGREB: Merčepu 5,5 godina zatvora ZA ZLOČIN NAD SRBIMA

Ratni pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Tomislav Merčep osuđen je danas pravosnažnom presudom na pet i po godina zatvora za zločin počinjen nad srpskim civilima 1991.

Presuda je nepravosnažna, a krivim ga je proglasio zagrebački Županijski sud.

U obrazloženju se navodi da je Merčep znao da njegovi podređeni muče, pljačkaju i ubijaju u Pakračkoj Poljani i nije preduzeo nikakve mere da ih u tome spreči. Time im je, kako se navodi, dao prećutno odobrenje da to čine, preneli su hrvatski mediji.

"Merčepovci" su na kutinskom, pakračkom i zagrebačkom području nezakonito uhapsili 52 osobe, od kojih su 43 ubili, tri se vode kao nestale, a šest ih je preživelo mučenja i zlostavljanja.

Merčep od početka postupka tvrdio da nije kriv, a poriče i da je zapovedao jedinicom koja se naziva njegovim imenom.

Izvor:Tanjug
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter