Izvor:
12.05.2016 u 19:42
0

DODIK: Niko neće destabilizovati Srpsku

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da u subotu, 14. maja, za kada su u Banjaluci zakazani protest opozicije i miting vladajuće većine, niko neće destabilizovati Srpsku, jer ima jake bezbednosne strukture.

"Bezbednosne strukture preduzeće potrebne mere i sve će proći mirno. Republika Srpska ima sposobnosti da sačuva mir", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je u političkim smislu deplasirano što lider SDS-a Mladen Bosić kaže da će iz Srbije doći ekstremisti.

"Time daje legitimitet mnogim tvrdnjama iz Sarajeva da samo iz Srbije dolaze ekstremističke grupe koje prete. Potrebno je smiriti sve, a Bosić mora da demantuje ove navode, jer u Srbiji nema ekstremističkih grupa", dodao je Dodik, koji je napomenuo da su federalni mediji jedva dočekali ovakvu Bosićevu izjavu. On je pozvao građane da dođu na protest i miting.

"Banjaluku i Republiku Srpsku ne treba oslobađati, jer je slobodna. Ne mogu da verujem da je neko od ozbiljnih političara mogao pozvati građane da oslobode Republiku Srpsku, jer ako bi trebalo da je oslobodimo, onda je to od BiH", kaže Dodik, preneo je RTRS.

On je podsetio da se najmanje polovina mera koje se odnose na ekonomiju donosi na nivou BiH.

"Ništa nisu uradili za dve godine u oblasti ekonomije. Republika Srpska je dok smo mi bili na vlasti na nivou BiH bila najvažniji faktor u ovoj zemlji, a danas nije i ko je tome kriv", rekao je Dodik.

Dodik je rekao da će 14. maja biti pokazan puni demokratski kapacitet Republike Srpske.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/N1infoSA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter