Izvor:
14.12.2019 u 13:49
0

CRNA GORA DOČEKUJE VAŽNOG GOSTA: Papa Franja kod suseda sledeće godine!

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo naredne godine posetiće Crnu Goru, objavljeno je na Tviter nalogu crnogorske Vlade.

– Papa Franjo potvrdio je dolazak u Crnu Goru iduće godine. Poseta poglavara Katoličke crkve našoj zemlji imaće istorijski značaj – piše na Tviter nalogu Vlade.

Premijer Crne Gore Duško Marković boravi u zvaničnoj poseti Vatikanu, gde je razgovarao sa papom Franjom.

Vlada Crne Gore je na Tviteru objavila da je papa Franjo na sastanku sa Markovićem pohvalio politike koje Crna Gora ostvaruje, a tiču se ekumenizma, kulture, ekologije i humanizacije u svim sferama društvenih odnosa.

Marković se sastao i sa državnim sekretarom kardinalom Pjetrom Parolinom sa kojim je razmenio mišljenja o zakonu o slobodi veroispovijesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica.

Sagovornici su se saglasili da nakon usvajanja preporuka Venecijanske komisije, dalju proceduru na donošenju i implementaciji zakona treba da prati dijalog i što je moguće veća saglasnost.

Kardinal Parolin najavio je otvaranje rezidentnog predstavništva Vatikana u Podgorici, u rangu nuncijature.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter