Izvor:
08.12.2019 u 18:03
0

BORBA ZA ŽIVOT Devojčica pala na sankanju, lekari kasnili pola sata

Danas se na Bjelašnici u popodnevnim satima dogodila nesreća kada je devojčica tokom sankanja pala i udarila glavom od kamen nakon čega je izgubila svest. Ubrzo je prevezena na Kliniku urgentne medicine u Sarajevu gde su joj konstatovane teže povrede.

Kako su za portal Klix.ba kazali očevici, na mestu nesreće pola sata nije bilo predstavnika ZOI-ja '84, a na vozilo hitne pomoći se takođe čekalo oko pola sata jer je dolazilo iz pravca centra Sarajeva.

Kako nam je potvrdio direktor JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Adem Zalihić, djevojčica je zadobila frakturu lobanje, imala je krvarenje iz ušiju te su joj i ostali dijelovi tijela u jako lošem stanju.

– Suština priče je da se u Kantonu Sarajevo organiziraju razni kulturni i sportski događaji bez prisustva hitne pomoći što je samo po sebi protuzakonito. Na Bjelašnici nisu obezbedili vozilo hitne pomoći i to je greška organizatora – kazao je Zalihić.

On nam je takođe rekao da se devojčica u ovim momentima nalazi u operacionoj sali i da je u izuzetno kritičnom stanju.

– Moraćemo devojčici otvoriti glavu. Ja sam ih još u augustu prošle godine upozoravao kada je preminuo jedan momak usled predoziranja zbog toga što je gore bilo divlje obezbeđenje koje nije znalo pružiti adekvatnu pomoć. Dakle, za nesreću je kriv neko ko nije osigurao adekvatno obezbeđenje gore – dodao je Zalihić.

Iz preduzeća ZOI'84 niko se još nije oglasio.


OVO MORATE ZNATI!

ŽENA ZVANA HRABROST Bez muža podiže 11 dece

BEGUNCU SPALJENA DVA AUTOMOBILA Novopazarac pobegao na Kosovo i ostao bez "pasata" i "megana"

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter