Izvor:
11.11.2016 u 18:49
0

U velikoj akciji: Uhapšen bivši ministar policije Bosne i Hercegovine

Pripadnici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su jutros nekoliko osoba u akciji na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Kako saznaje N1, među uhapšenima je i Alija Delimustafić, bivši ministar unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine.

Akcija je započela rano jutros, a uhapšeni se terete za organizovani kriminal i druga krivična dela.

Nezvanično, Delimustafić je uhapšen prilikom pokušaja bekstva.

Kod njega je pronađeno 4.000 konvertibilnih maraka (oko 2.000 evra), kao i lažni pasoš. Delimustafić je odbio da potpiše nalog za pretres stana u Dabrobosanskoj 19.

Stan se nalazi na području opštine Istočno Novo Sarajevu, u delu Sarajeva koji pripada Republici Srpskoj. Delimustafić je uhapšen po nalogu Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, koje ga sumniči za prevare sa nekretninama, čime je stekao višemilinsku imovinsku korist.

Informaciju za N1 potvrdila Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo. Ona je kazala da su pretresi izvršeni na 60 lokacija na području BiH, RS i Hrvatske, a da je akcija plod višemesečne istrage.

''Tužilaštvo KS u saradnji s Federalnom upravom policije realizuje akciju naziva Pravda. Osumnjičeni se terete za organizovani kriminal u vezi s krivičnim delima zloupotreba položaja, povreda zakona od strane sudije, pranje novca i prevara. Tužilaštvo je istragu radilo u saradnji s USKOK-om'', kazala je Bavčić za N1.

N1
Foto: N1

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter