Izvor:
05.12.2019 u 19:07
0

CRNOGORSKA VIRDŽINA: Zove se Milena, a krstio se kao Vuk! (FOTO)

Istorijski iskorak Mitropolije crnogorsko-primorske

U knjigu krštenih u nedelju je upisano ime Vuk Adžić

Ništa ne bi bilo neuobičajeno da 19-godišnjaku u ličnoj karti ne stoji da se zove Milena i da je ženskog pola

Naime, radi se o transmuškarcu koji još nije kompletirao proces tranzicije, odnosno prelazak iz ženskog u muški pol

Da bi mogao da bude kršten kao muškarac pod imenom Vuk u hramu u Podgorici, ovaj rođeni Kolašinac koji živi u glavnom gradu Crne Gore, dobio je saglasnost mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Vuk je u nedelju za krštenje u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici obukao crnogorsku narodnu nošnju, koju su s ponosom nosili i njegovi preci. Za kuma je izabrao svog prijatelja iz detinjstva Rastka, a krštenje je obavio sveštenik Srpske pravoslavne crkve, na osnovu prethodno dobijene saglasnosti Mitropolije crnogorsko-primorske i mitropolita Amfilohija.

– Tačno je da sam kršten u nedelju pod imenom Vuk Adžić, ali pošto je krštenje jedan intiman čin, ne bih ništa o tome da iznosim. Crkva je uvek bila moje utočište i sigurna luka – kratko je kazao Vuk.

Alo.rs
Foto: facebook

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter