Izvor:
11.11.2016 u 01:17
0

Udar katoličke crkve na Republiku Srpsku: Hrvatski kardinal pozvao Hrvatsku da zarati sa Srbima i ukine RS!

Kardinal Katoličke crkve u Hrvatskoj Vinko Puljić ponovio je danas da smatra da Hrvati u BiH nisu ravnopravni na teritoriji Republike Srpske i da buduća ustavna preraspodjela mora zahvatiti i tu teritoriju, te pozvao Hrvatsku da ispravi grešku načinjenu prilikom potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

– Ako ljudi koji su stvorili Dejton prepoznaju da to ne može da funkcioniše onda moraju i da traže neko rješenje – rekao je Puljić. On smatra da Hrvatska mora da ispravi grešku načinjenu prilikom potpisivanja mirovnog sporazuma.

– Ja sam za to da se stvori jedan osjećaj sigurnosti i da se svi osjećaju zaštićeni i da smo svi jednaki pred zakonom. Ako to Hrvatska sada pominje to znači da je ona potpisivanjem Dejtona napravila grešku i sada to mora da ispravi – poručio je Puljić. Puljić tvrdi da Hrvati u BiH nemaju nikakvu ravnopravnost i da je stoga pitanje kako naći mehanizam da ne dođe do preglasavanja u slučaju trećeg entiteta.

– Ovo što se sada sugeriše da se ne dira Republika Srpska to nije u redu – rekao je Puljić, prenjeli su federalni mediji. Puljić je, kako se navodi, mišljenja da u slučaju formiranja trećeg entiteta faktički sve mora biti korigovano.

– Nisam sposoban protumačiti šta to znači treći entitet, ali znam da se mora naći mehanizam da svaki narod bude jednako pravan pred Ustavom i zakonom. Kako će se to pronaći neka pravnici o tome razmišljaju – zaključio je Puljić.

Nezavisne
Foto: Twitter/latimes

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter