Izvor:
04.12.2019 u 13:33
0

ZATVOR SPREMAN ZA ISLAMISTE U BiH stiže prva grupa sa stranih ratišta

Predsedavajući Saveta ministara Denis Zvizdić izjavio je danas u Sarajevu da je BiH spremna za povratak prve grupe državljana BiH sa stranih ratišta i da je ta grupa sastavljena pretežno od žena i dece.

Grupa bi trebalo da stigne u subotu, 7. decembra, a Zvizdić ističe da BiH ima obavezu da preuzme svoje državljane, kao i da će žene i deca biti smešteni u Delijašu kod Sarajeva, gde se nalazi azilantski centar, prenosi Klix.

– Imamo predviđene objekte za smeštaj žena i dece, a što se tiče muškaraca oni će biti tretirani u skladu sa važećim zakonom koji zabranjuje ili kažnjava odlazak na strana ratišta i učešće u stranim vojnim formacijama – rekao je Zvizdić.

On smatra da najozbiljniji zadatak sledi nakon povratka državljana BiH sa stranih ratišta, a to su deradikalizacija i socijalizacija.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter