Izvor:
22.11.2019 u 09:28
0

HIT HRVATA! Policajac se okliznu, pištolj opali, a metak pogodio migranta

Do povređivanja nepoznate muške osobe, najverovatnije nezakonitog migranta, u subotu, 16. novembra u Gorskom kotaru, došlo je slučajno, saopštio je MUP Hrvatske, kao i da povređena osoba više nije životno ugrožena.

Pucnjava se dogodila prilikom akcije policajaca koji rade na suzbijaju nezakonitih migracija, na nepristupačnom području Gorskog kotara, kada je povređen strani državljanin.

„Stručni tim Direktorijata policije je utvrdio da se policijski službenik koji je radio na suzbijanju nezakonitih migracija, 16. novembra 2019. godine, oko 16.50 sati, na planini Tuhobić, odvojen od ostatka grupe policijskih službenika, zatekao okružen grupom od oko dvadesetak nepoznatih osoba za koje je posumnjao da radi o nezakonitim migrantima, što se kasnije i potvrdilo.

Navedena se grupa kretala u njegovom smeru, te im je policijski službenik na hrvatskom i engleskom jeziku izdao naredbu: ‘Stoj policija!’, a koju je ponovio više puta. Uprkos višestruko izrečenim naredbama, osobe se nisu zaustavile već su se oglušile na izdate naredbe i nastavile kretati prema policijskom službeniku, a zbog čega je on, s ciljem traženja pomoći ostalih kolega koji su se nalazili izvan njegovog vidokruga, iz službenog vatrenog oružja, ispalio pojedinačne hice u vazduh, nakon čega se grupa osoba razbežala“, saopšteno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske, prenosi N1 pozivajući se na agenciju Anadolija.

Policajcu se, dodaju, noga zaglavila među stene.

„Neposredno nakon ispaljenih hitaca u vazduh, policijskom je službeniku, zbog mokrog i klizavog tla, noga upala među stene, pa je pao na tlo, a istovremeno, pre nego što je uspeo da zakoči službeno oružje, došlo je do slučajnog ispaljivanja jednog metka. Policijski službenik je prilikom pada lakše povređen“, navodi se u policijskom saopštenju.

Prema izveštaju Stručnog tima, do povređivanja osobe nije došlo zbog upotrebe vatrenog oružja kao sredstva prisile, navodi MUP, već usled spleta nesrećnih okolnosti, nakon što je policijski službenik, u skladu sa zakonom, ispalio pojedinačne hice radi traženja pomoći, a što se ne smatra upotrebom vatrenog oružja kao sredstva prisile.

Prema poslednjim informacijama iz KBC Rijeka, povređeni muškarac na kom su izvršene četiri operacije, više nije životno ugrožen.

Preostalih 17 osoba iz grupe su izrazile nameru za podnošenjem zahteva za međunarodnom zaštitom u Hrvatskoj, što im je i omogućeno, navodi MUP RH.

Izvor: happytv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter