Izvor:
11.11.2019 u 09:24
0

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA: Uhapšeno osam osoba zbog nameštanja utakmica! (FOTO)

Osam osoba uhapšeno je jutros u akciji Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koji se sumnjiče da su učestovali u nameštanje utakmica.

To je potvrdio portparol SIPA-e Luka Miladinović, koji je rekao da se akcija hapšenja nastavlja.

SIPA ovu akciju provodi prema naredbi Tužilaštva BiH i Suda BiH, a započeta je jutros u 7 sati na širem području BiH, između ostalog u Orašju, Brčkom, Sarajevu i drugim mestima.

Osumnjičene osobe se terete da su prekršile više članova Krivičnog zakona, a između ostalog im se na teret stavlja organizovani kriminal, zloupotreba položaja, primanje mita i drugih oblika koristi.

Pod lupom je najviše utakmica iz Prve lige FBiH iz sezone 2018/2019., ali i neke iz Premijer lige BiH.

Većinom se radi o sudijama s A liste Prve lige FBiH, a među osumnjičenima su Ilija Živković, Kenan Bajraktarević, Haris Poprženović, Edin Mujkić, Mirza Kazlagić, Marko Pejić, ?osip Martinović i drugi.

Među osumnjičenima su osim sudija i druge službene osobe Fudbalskog saveza, među kojima su delegati, posmatrači…

Istragom su obuhvaćeni i Salem Prolić, Irfan Durić, te Anto Bilješko.

Takođe nezvanicno piše je reč o kriminalnim radnjama koje se odnose na pogodovanje određenim fudbalskim klubovima, uzimanje mita i pozitivno ocenjivanje sudija koji su učestvovali u tim radnjama.

Izvor: Tanjug
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter