Izvor:
08.11.2019 u 11:50
0

DODIK PODRŽAO IZJAVU MAKRONA: BiH je velika opasnost za EU zbog islamskog terorizma! (FOTO)

Francuski predsednik Emanuel Makron je svojom izjavom o BiH, kao "tempiranoj bombi", priznao da je ovako nakaradno ustrojena BiH opasnost za Evropsku uniju zbog islamskog terorizma, izajvio je danas srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik i istakao da je zahvalan francuskom predsedniku na tome.

Zahvalan sam predsedniku Makronu što je svetskoj, ali i svojoj javnosti saopštio istinu na koju ja duže vremena ukazujem, kada je u pitanju BiH, a zbog čega sam trpeo kritike nekih iz međunarodne zajednice, kojima nije odgovarala istina o stanju u BiH. To što je saopštio Makron je odgovoran pristup rešavanju tih problema sa kojima se suočava BiH – rekao je Dodik.

Dodik kaže da je Makron svojom izjavom priznao da ovako nakaradno ustrojena BiH predstavlja opasnost za Evropsku uniju zbog islamskog terorizma i ratnika džihada koji su regrutovani u BiH za ratišta u Siriji, Iraku. . , a koji se sada vraćaju u zemlju.

Zapad je dugo godina ohrabrivao sarajevske hegemonističke i centralističke krugove, a to je dovelo do toga da je BiH postala potpuno disfunkcionalna zajednica usled potkopavanja Dejtonskog sporazuma, odnosno dejtonskog uređenja, dok je snagom delovanja sarajevskih političkih krugova skliznula u potpuni islamistički ekstremizam – naveo je Dodik.

Dodik kaže da nije srećan što je stanje u BiH na naki način politički neodrživo, ali, dodaje, ako vas jedan od vodećih svetskih lidera označi kao glavni problem u regionu i još navede konkretan razlog, on tu više ne bi imao šta da doda, već samo da zatraži odgovore od nadležnih u Sarajevu da iznesu istinite podatke o islamskim fundamentalistima, o kojima govori predsednik Makron i kakva je tu uopšte uloga Sarajeva.

Nakon samita u Sofiji, kada je saopštio da se Evropska Unija neće više širiti na Zapadni Balkan, Makron je svojom izjavom o BiH sada rekao i jedan od osnovnih razloga za to – poručio je Dodik.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter