Izvor:
20.10.2019 u 14:52
0

DODIK U RAZGOVORU SA MEDVEDOVIM: Rusija želi gasovod na našim prostorima!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Rusija želi da gradi gasovod i bude prisutna na prostoru Republike Srpske.

Dodik, koji je juče u Beogradu razgovarao sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedovim, rekao je da Rusi imaju interes da svoje energente, u čemu su veoma bogati, distribuiraju širom sveta.

– U tom pogledu je njihov interes jasan. Oni žele da grade gasovod i žele da sa stanovništa energenata budu prisutni na ovom prostoru, rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

On je naveo da to nekima ne odgovara i da Amerikanci hoće da se prodaje gas koji se komprimuje iz Amerike, ali je to nazvao odnosima velikih koji imaju svoje interese.

– Mi ovde treba da izaberemo ono što je jeftinije i za nas dugoročno sigurnije- ocenio je Dodik.

Dodik je istakao da je susret sa ruskim premijerom prošao u prijateljskom razgovoru, kao i da su pričali o poziciji Rusije.

tanjug.rs
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter