Izvor:
15.10.2019 u 16:43
0

ZAMENIK ministra zdravlja u Severnoj Makedoniji uzimao MITO?

Zamenik ministra zdravlja u Severnoj Makedoniji Asim Musa je snimljen kako dogovara mito za jednu hiruršku intervenciju, prenosi portal Plusinfo.

Na albanskoj televiziji Top čenel sinoć je emitovan u kome Musa dogovara sa pacijentom iz Albanije operacioni zahvat u jednoj bolnici u Strugi, Makedonija, a za to je, zauzvrat, tražio 1. 000 evra.

Kao "akontaciju" uzeo je 50 evra.

U emisiji se navodi da je zamenik ministra između ostalog, radio sunete, te da je to radio za novčanu nadoknadu.

Musa je dao ostavku nakon što je video objavljeno.

On je rekao da je reč o razgovoru u kome informiše pacijenta o intervenciji za strane državljane, koja u Severnoj Makedoniji se naplaćuje na privatnoj osnovi, te da su razgovarali o mogućem novčanom iznosu.

Musa tvrdi da je sve nameštaljka.

Makedonski ministar zdravlja Venko Filipče je osudio uzimanje mita za hirurške intervencije.

– Ovo nije način da funkcioniše bilo koji sistem, pa ni naš. Svuda postoje sankcije za ovakve postupke. Pokušavamo da stimulišemo lekare, kroz povečanje plata – rekao je Filipče komentarišući objavljeni video sa njegovim zamenikom.

Kako su preneli makedonski mediji, tužilaštvo u makedonskom gradu Struga zahtevaće da dobije snimke od tiranske televizije Top čenl kako bi se utvrdilo da li postoje osnove za pokretanje krivičnog postupka.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter