CVIJANOVIĆ: Deklaracija SDA usmerena protiv mira!

 

Potpredsednik SNSD-a i predsednica RS Željka Cvijanović izjavila je da je deklaracija SDA usmerena protiv mira, stabilnosti, dobrih odnosa, koegzistencije, saradnje, kohezije i to ne samo u okviru BiH nego i na širem regionalnom planu.

- Deklaracija SDA definitivno zadire u temelje Dejtonskog sporazuma i nudi određena rešenja koja su apsolutno protivna Dejtonskom sporazumu i ustavno-pravnom poretku i sistemu koji je taj sporazum uspostavio. Nije samo zaustavio rat, nego nam je dao i ustav - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je ono što je predloženo u deklaraciji SDA suprotno interesima srpskog i hrvatskog naroda, ističući da se tu propagira organizacija BiH koja ne može da zaživi jer za to nema saglasnost u Republici Srpskoj, te pokazuje invazivniji pristup i odnos jednog naroda u odnosu na druga dva, što je neprihvatljivo u BiH.

- SDA namerno blokira proces implementacije izbornih rezultata i poštovanja izborne volje građana Republike Srpske. Naš stav je da se to ne sme dozvoliti - poručila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da institucije Republike Srpske kao odgovorne moraju da rade sve da bi sprečile nekog da remeti nešto što je sasvim normalan politički proces, te da oni koji mogu da formiraju vlast na nivou BiH i preuzmu na sebe odgovornost.

"SNSD zajedno sa svojom koalicijom traži da se poštuje izborna volja građana i da oni koji su želeli da obezbede svoje predstavljanje Republike Srpske svojim većinskim glasom imaju to pravo, istakla je Cvijanoviceva.

Ona je naglasila da SDA ne želi istinski suživot sa drugima u BiH, već nameće svoju političku agendu drugima i propagira priču koja ne može uhvatiti koren u BiH, poput priče o jednom jeziku i identitetu.

Ona je poručila da je opredeljenje Republike Srpske privrženost Dejtonskom sporazumu i vraćanje određenih nadležnosti Srpske koje su prenesene na nivo BiH.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Capital.ba

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro