Izvor:
09.05.2016 u 02:02
0

DOBRE VESTI: Jeftiniji roming u zemljama regiona

Usluge rominga za građane Srbije koji putuju u Crnu Goru, Makedoniju ili Bosnu i Hercegovinu, od 1. jula će biti jeftinije, potvrđeno je Tanjugu u RATEL.

Pad cena rominga između četiri zemlje predviđen je sporazumom koji su ministri telekomunikacija u vladama Crne Gore, BiH, Makedonije i Srbije potpisali u Budvi još krajem septembra 2014. godine.

U srpskoj Regulatornoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) očekuju, kako kažu, da će se operateri pridržavati propisane dinamike, a sledeće sniženje cena stupa na snagu 1. jula 2016.

Povodom nedavnog sniženja cena rominga unutar zemalja EU, poslednjeg pred konačno ukidanje naknada za roming na teritoriji tog bloka, RATEL objašnjava da su Srbija, Crna Gora, BiH i Makedonija kao zemlje kandidati za članstvo, pokrenule zajedničku inicijativu da budu uključene u primenu direktive o romingu.

Izvor: RTS
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter