Izvor:
14.09.2019 u 13:35
0

SEVERNA MAKEDONIJA: Sobranje razrešilo Katicu Janevu!

Šefica Specijalnog tužilaštva Severne Makedonije Katica Janeva smenjena je danas u makedonskom Sobranju, dan uoči isteka njenog mandata, zbog nezakonitog, nestručnog i nesavesnog rada i umešanosti u aferu "Reket“.

Za smejivanje Janeve je glasalo 102 poslanika od ukupno 120 poslanika u makedonskom Sobranju.

Janeva je osumnjičena u slučaju "Reket“ i nalazi se u skopskom pritvoru, nakon što je Tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju u Skoplju proširilo istragu i tereti je za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja.

U objavljenim telefonskim razgovorima između prvo osumnjičenog u slučaju "Reket“ Bojana Jovanovskog, zvanog Boki 13, i oštećenog biznismena Jordana Kamčeva na portalu italijanskog lista "Verita" čuje se i glas Janeve koja Kamčevu kaže da ne brine i da će sve biti u redu.

Bojan Jovanovski duže od dva meseca se nalazi u pritvoru zbog afere "Reket“ u kome je osumnjičen da je iznudio od skopskog biznismena Jordana Kamčeva 1,5 miliona evra u zamenu za oslobađanje od pritvora, rešenje koje je morala da odobri Katica Janeva.

Janeva se nalazi u pritvoru od 21. avgusta.

Ona je bila izabrana za prvu šeficu Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji 15. septembra 2015. godine kada je postignut takozvani Pržinski sporazum o formiranju tehničke vlade i Specijalnog tužilaštva koje je trebalo da procesuira prisluškivane razgovore iz vremena vlade premijera Nikole Gruevskog.

Tada je Janeva izabrana na tu poziciju sa 108 glasova od ukupno 120 u makedonskom Sobranju.

Ona je danas smenjena na osnovu predloga izveštaja Veća Javnih tužilaca u Severnoj Makedoniji zbog nestručnog, nesavesnog i nezakonitog rada.

Izvor: Tanjug
Foto: Severna Makedonija/Vikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter