Izvor:
11.09.2019 u 14:52
0

EVO KO JE DARINKO KOSOR: Njegova izjava ŠOKIRALA je čitav region!

Posle izjave hrvatske predsednice da je njena zemlja, srazmerno broju stanovnika, dala najviše pripadnika antifašističkog pokreta u Drugom svetskom ratu, iz Hrvatske stiže nova "revizionistička" teza, ovaj put, čini se, ne samo "izvan" istorijske istine, već i više od toga.

Darinko Kosor, zastupnik u Hrvatskom saboru i predsednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS), "ustanovio je", kako je danas izjavio, da Srbija nije ni imala antifašistički pokret, te ne vidi otkud joj pravo da optužuje Hrvatsku za fašizam.

Darinko Kosor jedini je poslanik HSLS u vladajućoj koaliciji okupljenoj oko najuticajnije HDZ, premijera Andreja Plenkovića.

On je rođak nekadašnje premijerke I šefice HDZ Jadranke Kosor, a HDZ je napustio I formirao HSLS, u čijem opisu na zvaničnoj stranici stoji da je – stranka centra.

Kosorova HSLS u Saboru deluje u poslaničkom klubu zajedno sa dva poslanika Hrvatske demokrišćanske stranke I Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije I Baranje, na čijem čelu je Branimir Glavaš, kojem se sudi za ratne zločine tokom ratova 90-tih.

Darinko Kosor se po pravilu javlja kada je reč o napadima na Srbe I Srbiju.

Mimo toga, moglo bi se reći da su i on i njegova HSLS gotovo beznačajne u hrvatskoj javnosti, a mnogi ne bi znali ni da još uvek postoje, da se Kosor nije “bacio kamenom” na lidera SDS S Milorada Pupovca.

U jednom reagovanju na hrvatskom portalu konstatovano je da tako kao Kosor zbore liberali, večito prilepljeni uz vladajuće, koji su napadima na Srbe našli sjajnu priliku za ponovnu afirmaciju.

U Hrvatskoj to, navodi se, ne košta ništa, a time se može toliko mnogo dobiti.

Poznata je tako Kosorova izjava s kraja prošle godine, kada je rekao da je, što se njega tiče, sa Vučićem I ovakvom Srbijom – gotovo. “Ja ulazak ovakve Srbije u EU ne želim! Kad je meni dosta, onda je stvarno dosta!”, rekao je nakon prošlogodišnjeg obeležavanja vojno-policijske akcije Oluja u Bačkoj Palanci.

On je tada rekao I da je Srbija opedunuta mržnjom prema Hrvatskoj I Hrvatima, što, kako je rekao, nije viđeno od vremena Miloševića.

Sa takvom politikom ne treba imati više ništa, ali baš ništa. Ne treba ih ni komentirati ni prenositi, ni se braniti, ni ih napadati, jer to nema nikakvog smisla. Nemamo ni jedan razlog više da se dodvoravamo Evropi I pričamo priče da mi želimo što pre njihov ulazak u EU. Budimo iskreni, ja ulazak ovakve Srbije u EU ne želim! – naveo je Darinko Kosor.

Tada je, takođe, rekao da Srbija nije izvukla nikakve pouke iz rata koji su Srbi izazvali na ovim prostorima.

Očekuje, kazao je, od predsednice I premijera Hrvatske da ne odlaze u takvu Srbiju.

Septembra prošle godine Darinko Kosor je tražio sazivanje sastanka predstavnika vladajuće koalicije sa zahtevom da se odrede prema izjavi predsednika Vučića o Miloševiću, Kninu I "šahovnici", koje su izazvale burne reakcije u hrvatskoj javnosti.

Kosor je, kako su tada javili hrvatski mediji, rekao da posebno očekuje da na sastanku vidi jasne stavove vlade i koalicionog partnera Samostalne demokratskle srpske stranke (SDS S) o Vučićevom govoru u kome je „tvrdio da je Slobodan Milošević bio veliki lider, ali mu želje nisu bile realne“, zbog čega su Srbi „platili veliku cenu", te da se „danas u Kninu vijori šahovnica, koje tamo nikada nije bilo“.

Ipak, "otkriće" da u Srbiji nije bilo antifašista ne može se meriti ni sa jednom od njegovih dosadašnjih provokacija.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter