Izvor:
24.08.2019 u 09:49
0

OPŠTINU TEŠANJ ZADESILA KATASTROFA: Jako NEVREME ! ŠTETA JE OGROMNA !

Opštinu Tešanj u Zeničko-dobojskom kantonu u BiH zahvatilo je nevreme praćeno jakim vetrom, gradom i obilnim padavinama, a zbog bujičnih voda i pljavljenja u pojedinim naseljima meštani su bili zarobljeni u svojim objektima, saopštila je danas Federalna uprava civilne zaštite.

Nažalost, sinoć nas je zadesila izuzetno jaka kiša koja je napravila ozbiljne probleme. Tokom noći, civilna zaštita je delovala na terenu. Štete su ogromne. Danas će Štab civilne zaštite proglasiti vanredno stanje – izjavio je načelnik Opšine Tešanj Suad Huskić.

Kako je rekao, ekipe će na terenu raditi po prioritetima i hitnosti, i pozvao građane koji mogu da pomognu u sanaciji štete.

U toku noći Služba civilne zaštite evakuisala je 17 građana, a zbog plavljenja reke i neprohodnosti puteva, otežano se prilazilo osobama zarobljenim u mestima Piljužići i Jelah.

Zbog plavljenja puteva, pojedini putevi su i dalje neprohodni.

kurir.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter