DODIK SA SRBIMA IZ FBIH: Dogovorene mere pomoći!

Dogovorene mere pomoći Srbima u FBiH stabilizovaće situaciju i umiriti srpski narod u opštinama na čijem su čelu srpski načelnici, poručili su predstavnici Srba u FBiH nakon sastanka sa Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsedništva BiH danas u Banjaluci.

Dodik i premijer Republike Srpske Radovan Višković razgovarali su sa nacelnicima opština Bosanski Petrovac, Glamoc, Grahovo i Drvar o položaju Srba u opštinama u Federaciji BiH i migrantskoj krizi. 

- Donijeli smo neke zaključke koje sada treba implementirati na terenu. Mere pomoći srpskom stanovništvu u FBiH biće na svaki način, imaćemo apsolutnu bezuslovnu podršku. Izgradnja migrantskog centra u Medenom Polju će biti sprečena - rekao je Ðorđe Radanović, predsednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH. 

On je u dodao da je pored migracione krize, na sastanku bilo reči i o najavi Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Livno o obeležavanju 24 godine od navodnog oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara.

Dejan Prošić, načelnik opštine Bosanski Petrovac, rekao je da su zbog predložene lokacije izgradnje migrantskog centra na teritoriji njihove opštine u Medenom Polju, doneli rezoluciju koja se protivi takvom načinu rešavanja migrantske krize i koja se kosi sa svim humanim, zdravorazumnim i zakonskim normama. 

- Mi tražimo partnere i saveznike u rešavanju našeg pitanja, danas smo dobili podršku predstavnika srpskog naroda i hvala im na tome što su nam pružili svaku moralnu i finansijsku podršku za naše aktivnosti - rekao je Prošić. 

Dodao je da je Dodik, protiv represivnih mera bez preke potrebe, te da treba biti oprezan kod bezbednosne situacije. 

- Bez obzira na versku, političku i nacionalnu pripadnost mi smo svi u Bosanskom Petrovcu protiv takvog rešeavanja migrantske krize -  istakao je Prošić. 

Na sastanku je razgovarano i o najavi Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Livno o obeležavanju 24 godine od navodnog oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara, kao i nameri da se u Medenom Polju smeste migranti. 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Ispovesti
04:30  Rano jutro